Rold 12

Rold12 van Knauf DANOLINE is een nieuw, baanbrekend, driedimensionaal, demonteerbaar akoestisch plafond dat de pracht van natuurlijke materialen introduceert in uw ontwerpen.

Bestel hier uw Rold12-staal
  • 3-dimensionaal plafondoppervlak
  • Geen zichtbare roosterstructuur
  • Individuele oppervlakontwerpen
  • 100% recycleerbaar materiaal

Rold 12 Knauf Danoline

Presentatie

Vanuit de rotsvaste overtuiging dat esthetiek en akoestiek perfect kunnen samengaan, heeft Knauf DANOLINE het Rold12-systeem ontworpen - een demonteerbaar, functioneel akoestisch plafond met baanbrekende designmogelijkheden. De plafondtegels bestaan uit een geperforeerde plafondtegel waarop gipsstroken zijn gelijmd. Het akoestische plafond is gemaakt van gips - een natuurlijk, 100% circulair materiaal. Rold12 is gebaseerd op het Deense designprincipe en biedt minimalistische, eenvoudige designmogelijkheden in combinatie met ongekende functionele eigenschappen die een bijzonder comfortabel binnenklimaat verzekeren.

Meer info
Air quality
Luchtkwaliteit

A+-classificatie voor VOS-emissies volgens ISO16000-9 Luchtzuivering met de Cleaneo-technologie

acoustic rold 12 danoline knauf
Akoestiek

0,80 - 0,90 NRC en alphawaarde Waarde afhankelijk van het perforatiepatroon en de constructie

Fire resistance Rold 12
Brandreactie

A2, s1-d0

recycling rold 12 danoline Knauf
Recyclage

Gemaakt van gips 100% recycleerbaar

Verleent schoonheid aan akoestische plafonds in alledaagse ruimtes

Rold12 introduceert een nieuwe esthetische dimensie voor akoestische plafonds. Het nieuwe gipsplafond verleent diepte aan het plafondoppervlak en biedt talloze designmogelijkheden die coherentie verzekeren: coherentie tussen het plafond en de rest van de ruimte, coherentie die harmonie uitstraalt tussen de oppervlakken onderling en u laat genieten van de schoonheid van de ruimte.

Een akoestisch plafond is meer dan zomaar een plafond

Voor ons is een akoestisch plafond een gelegenheid voor u om een ruimte te ontwerpen volgens de noden en vereisten van het gebouw. Met Rold12 verdwijnt het roosterachtige uiterlijk; het oppervlak blijft uniform en neutraal. U krijgt weer het vermogen om de geometrie van de ruimte te ontwerpen zoals u zich deze inbeeldt en om het uiterlijk van het plafond uw persoonlijke touch te verlenen.

Functionaliteit zonder compromissen

De esthetiek van het Rold12-plafond gaat niet ten koste van de functionaliteit, maar vult deze aan. De functionele voordelen van een demonteerbaar gipsplafond blijven behouden. Elke plafondtegel is toegankelijk. De geluidsabsorptie is uitstekend. Het materiaal is puur en veilig in gebruik. Het product beschikt over een brandwerendheid van topklasse.

Ontworpen voor recycling

Bovendien is Rold12 gemaakt van gips - een natuurlijk en 100% circulair materiaal. De plafondtegels en de gipsstroken zijn ontworpen voor demontage en recycling. Dit betekent dat de volledige Rold12-plafondtegel kan worden gerecycleerd. De gipskern keert terug in een gesloten kringloop voor de productie van nieuwe gipsplaat. Het karton wordt versnipperd en gebruikt in de landbouw.

Demonteerbaar akoestisch plafond met 3D-look

Rold 12 Danoline Knauf

De gipsstroken van de Rold12-plafondtegels verlenen diepte aan het plafondoppervlak en verbergen het roosterachtige uiterlijk van het demonteerbare plafond.

Meer info
Rold 12 Danoline Knauf

Rold12-plafondtegels worden gemonteerd in het bekende standaard T-roosterophangsysteem, waardoor installatietijd op de bouwplaats wordt bespaard.

Meer info
rold 12 knauf Danoline

Rold12 bestaat uit geperforeerde plafondtegels waarop gipsstroken zijn gelijmd. Ontworpen voor recycling en gemaakt van gips - een 100% circulair materiaal

Meer info

Een ideale akoestische oplossing

Met een grote keuze aan designmogelijkheden stelt Rold12 u in staat om een eigen touch aan het plafondoppervlak te verlenen. Deze eigenschap maakt Rold12 tot een ideale akoestische oplossing voor ruimtes waar zeer hoge eisen worden gesteld aan esthetiek en akoestisch comfort, bijvoorbeeld in restaurants, hotels, scholen en kantoren.

Met Rold12-plafondtegels verdwijnt de typische geometrie van het 60x60-rooster. Het oppervlak is uniform, maar toch volledig demonteerbaar.

Rold12 is gemaakt van gips en illustreert het potentieel van dit materiaal. Het plafond kan elke gewenste look aannemen, maar behoudt steeds de duurzame en functionele eigenschappen van gips.

De basistegel kan worden gemaakt in een kleur naar keuze. De gipsstroken kunnen volgens uw specificaties worden geverfd of voorzien van een print.

Het aantal combinatiemogelijkheden wordt dus alleen beperkt door uw verbeelding. Met Rold12 kunt u uw ruimtes het meest gepaste plafondontwerp geven.

Knauf Danoline presenteert ROLD 12