ROCK4ALL

De nieuwe rockster van de isolatie!

ROCK4ALL rotswol: de nieuwe rockster van de isolatie!

ROCK4ALL … dat rockt! Deze rotswol is heel gemakkelijk te snijden en irriteert de huid veel minder dankzij een 100% natuurlijk bindmiddel: ECOSE® Technology. Een sterk presterend materiaal dat superzacht aanvoelt. Dit thermische en akoestische isolatiemateriaal leent zich voor vrijwel elke toepassing. Veelzijdigheid is de boodschap. Het is de nieuwe rockster van de isolatie!

Deze rotswol is uniek in zijn soort.

Naar de product pagina
  • Tal van toepassingen
  • Veel minder irriterende rotswol
  • 100% natuurlijk bindmiddel: ECOSE® Technology
  • Zeer gemakkelijk te snijden


Voor alle toepassingen

'Rock for All'. De naam is geen toeval. Je moet niet langer met verschillende isolatiematerialen werken, want met ROCK4ALL realiseer je (bijna) alle isolatiewerken met één enkel type rotswolplaat.

Voor de plaatser maakt één enkele isolatieplaat het werk een stuk gemakkelijker. En ook de logistiek wordt veel eenvoudiger, wat een groot voordeel voor de handelaren is.

Reken op dit materiaal voor de volgende veelgebruikte toepassingen:

  • Isolatie van plafonds
  • Isolatie van scheidingswanden
  • Isolatie van voorzetwanden
  • Isolatie van spouwmuren
  • Na-isolatie van een hellend dak

De minst irriterende

Wie zegt dat rotswol niet zacht genoeg is? Profiteer van een uitzonderlijk comfort tijdens het plaatsen: ROCK4ALL voelt zachter en aangenamer aan en stoft veel minder. Profiteer van alle voordelen van klassieke rotswol in combinatie met de troeven van de ECOSE® Technology.

Dit 100% natuurlijke bindmiddel maakt het isolatiemateriaal veel minder irriterend voor de huid en de handen. Een echt staaltje innovatie dat in het volledige gamma glaswol van Knauf Insulation wordt toegepast en herkenbaar is aan de natuurlijke bruine kleur.


Gebruiksgemak

Onze rotswol is gemakkelijk te verwerken omdat de platen extra stijf zijn. Maar ROCK4ALL valt ook op doordat het gemakkelijk te snijden is. Doe de test: neem een isolatiemes en snijd een ROCK4ALL plaat. Het zal je verbazen hoe vlot dat gaat.

Het pluspunt? Dankzij de optimale afmetingen heb je weinig snijverlies. Het product is dus geschikt voor alle nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten.

Beschikbaar in 16 diktematen

ROCK4ALL bestaat in een brede waaier aan diktematen, afgestemd op de toepassing en de gewenste prestaties. Kies uit zestien diktes, van 40 mm tot 240 mm. Je vindt alle beschikbare afmetingen op de productpagina van ROCK4ALL.

Rock4All product pagina

De duurzaamste

ROCK4ALL is de duurzaamste rotswol in zijn klasse. De isolatie is met de ECOSE® Technology gemaakt en heeft als extra voordeel dat de productie 70% minder energie kost dan die van traditionele bindmiddelen.

De grondstoffen die voor onze rotswol worden gebruikt, zijn van natuurlijke herkomst en overvloedig beschikbaar (basalt). Bovendien draagt rotswol als isolatiemateriaal sterk bij aan de vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot van de te isoleren woningen.


Gezond isolatie

 

 

ECOSE® Technology bevat natuurlijke grondstoffen in plaats van de traditionele chemische producten van standaard bindmiddelen. Dat levert een duurzamer, innovatiever product op. Omdat ECOSE® Technology geen toegevoegde formaldehyde, fenol of acrylaten bevat, is onze milieu-impact nog kleiner.

 

 

 

 

 

Ook de kwaliteit van de binnenlucht blijft hierdoor optimaal. Het laboratorium EUROFINS heeft ROCK4ALL dan ook de beste score gegeven: de certificering Indoor Air Comfort (Gold). Dit label geeft aan dat alle producten met ECOSE® Technology voldoen aan de strengste normen op het vlak van de binnenluchtkwaliteit.

 

 

Download de Eurofins Gold-certificering

Waarom rotswol kiezen?

Brandwerend

Rotswol heeft een extreem hoge smelttemperatuur van ongeveer 1000 ⁰C. ROCK4ALL heeft de certificering Euroklasse A1 - de hoogste certificering voor brandveiligheid. Deze isolatieplaat is volledig onbrandbaar.

Waterafstotend

Rotswol is een materiaal dat geen vocht opneemt en is dus geklasseerd als niet-hydrofiel. De isolatie is niet-capillariteit en is uitstekend dampdoorlatend: binnen het isolatiemateriaal vindt geen enkele condensatie plaats. ROCK4ALL is een hydrofoob materiaal dat zich perfect leent voor toepassing in spouwmuren.

Mechanische sterkte

Met zijn unieke structuur (uitstekende mechanische weerstand en stijfheid) biedt rotswol een goede compressieweerstand. Dankzij zijn duurzame mechanische eigenschappen behoudt hij zijn vorm en afmetingen in alle gebruiksomstandigheden.

Thermisch comfort

Rotswol is een poreus materiaal met een isolerende werking, dankzij de lucht die wordt vastgehouden in de holtes tussen de vervlochten vezels. ROCK4ALL-platen hebben een aangegeven lambdawaarde van 0,035 W/m.K. Dat is een voorbeeldige thermische prestatie in deze categorie.

Akoestisch comfort

Thuis naar rock luisteren is leuk, maar liefst zonder de buren te laten meegenieten! Met zijn poreuze vezeltextuur is rotswol een uitstekend geluidsabsorberend materiaal. Hij zorgt voor een goede geluidsisolatie tussen vertrekken en draagt dus bij aan het welzijn in de woon- en werkruimten. Profiteer van extra akoestisch comfort met ROCK4ALL.

Meer info

Alle technische documentatie en beschikbaarheidsinformatie is te vinden op de Rock4All-pagina.

Naar de product pagina