Waarden

Dankzij de kansen die het management heeft gegrepen, is het familiebedrijf Knauf doorheen de jaren uitgegroeid tot een wereldspeler. De visionaire Knauf-broers zijn erin geslaagd een bedrijf te ontwikkelen dat vandaag behoort tot de wereldleiders binnen de bouwsector. Één van de sleutels tot het succes, zijn de vier waarden die ons werden nagelaten door de oprichters: Menschlichkeit, partnership, betrokkenheid en ondernemerschap.

"I AM KNAUF"

"I am Knauf" maakt deel uit van alles wat we binnen de Knauf Groep doen: voor elke handeling, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Het is de som van al onze unieke persoonlijkheden, die ons allen samenbindt als een team. Belangrijker nog, "I am Knauf" gaat over mensen. Het is onze cultuur, gebouwd op solide waarden:

Onze waarden zijn eenvoudig en duidelijk. We vatten de essentie van wat het betekent om deel uit te maken van de Knauf-familie in vier woorden samen:

  • Menschlichkeit
  • Partnership
  • Betrokkenheid
  • Ondernemerschap

Deze waarden vertegenwoordigen belangrijke principes die wereldwijd door meer dan 35.000 medewerkers worden gedeeld.

Menschlichkeit

Als belangrijke economische speler van wereldniveau zet Knauf zich in voor humanistische acties waar de onderneming in gelooft. Het onderzoek en de ontwikkeling zijn toegespitst op producten die de mens en zijn leefmilieu respecteren. Als personeelslid van Knauf zijn wij eerlijk, verantwoordelijk en respecteren wij anderen in ons werk. Wij beschouwen elke collega als een volwaardig lid van een grote familie waar we kunnen op rekenen.

Partnership

De klanten zijn partners in onze zoektocht naar oplossingen. Samen werken we eraan om hen tevreden te stellen. Vertrouwen is onze belangrijkste troef. Het wordt dag na dag opgebouwd, dankzij een loyale ingesteldheid ten aanzien van de collega’s, de klanten en de leveranciers. Wij vormen een hecht en solidair team.

Betrokkenheid

Ongeacht onze functie, voeren wij taken uit die van belang zijn. Wij zijn verantwoordelijk voor wat we doen. Onze persoonlijke inzet maakt het mogelijk om gezamenlijke doelstellingen te bereiken. De bekendheid van de naam Knauf is het resultaat van de kwaliteit van ons werk en van onze complementaire competenties.

Ondernemerschap

Dankzij onze zin voor initiatief en ons aanpassingsvermogen, blijven wij competitief. Wij trachten onze processen en onze producten voortdurend te verbeteren. Wij anticiperen op de marktbehoeften. Ons professionalisme leidt ons naar toekomstgerichte oplossingen, die synoniem zijn voor succes.