Pro Tips: onderhoud van uw gevelpleister

Hoewel een ETICS meestal heel weinig onderhoud vergt, is het belangrijk dat u enkelevoorzorgsmaatregelen treft en dat u uw gevel jaarlijks controleert om ervoor te zorgen dat hij zo langmogelijk meegaat en in een goede staat blijft.

In de loop der jaren worden de gevels van uw woning elke dag opnieuw blootgesteld aan de weersinvloeden, fijn stof, biologische en atmosferische verontreiniging … Na verloop van tijd tasten aldie elementen het uitzicht van uw gevel aan.

De snelheid waarmee dat gebeurt, is van tal van factoren afhankelijk: de omgeving (stad, platteland,bos), de blootstelling van de gevels (wind, regen …), het soort pleister dat werd gebruikt, de zorg dieaan het ontwerp werd besteed en de zin voor detail bij de uitvoering.

Toch hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken: uiteindelijk blijven de verontreinigingen oppervlakkig en hebben ze alleen invloed op het uitzicht – ze tasten in geen geval de sterkte of de duurzaamheid van het pleister aan.

Met enkele periodieke controles kunt u het esthetische uitzicht van uw gevel gemakkelijk behouden.

Download de praktische gids

In deze gids bezorgen we u enkele relevante tips en kleine slimme trucs waarmee u ervoor kunt zorgen dat uw gevel er als nieuw blijft uitzien.

Uw gevel onderhouden brochure downloaden