Knauf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen

Energetische efficïentie

Kies uit de Knauf Komfort Wall systemen voor uw buitenisolatie. Of het nu gaat om het isoleren van nieuwe of oudere gebouwen, ETICS (External Thermal Insulation Composite System) zijn een ideale manier om het thermisch comfort van woningen te verbeteren. Kies uit onze 5 verschillende gevelisolatiesystemen om te voldoen aan de meest veeleisende technische en esthetische eisen.

De brochure downloaden
komfort wall knauf

 

Gemiddeld genomen ontsnapt 18% van de warmte in een gebouw via de gevel

De technische performantie van de buitenschil is dus cruciaal! Gezien zijn specifieke opbouw dragen de Komfort-Wall gevelisolatiesystemen bij tot de energie-efficiëntie van een woning en garanderen het een uitmuntend thermisch comfort.

Onaangename en energieverslindende luchtstromen behoren definitief tot het verleden, met dank aan de perfecte hechting van het isolatiemateriaal op de gevel en de afzonderlijke onderdelen van de Komfort-Wall gevelisolatiesystemen.

Komfort Wall GRAPHITE

Voor een gegarandeerde energie-efficiëntie

Kiezen voor het Graphite gevelisolatiesysteem is kiezen voor een uitmuntende isolatie die 20% betere thermische prestaties garandeert dan traditionele systemen. Naargelang de hoogte van het gebouw kan de ontwerper opteren voor typeoplossingen via de integratie van Knauf brandbarrières in het gevelsysteem.

De performante isolatieplaat is ontworpen om koudebruggen bij de montage te vermijden. Het pen- en groefprincipe en de afgeschuinde randen aan de achterkant van de panelen maken het mogelijk om warmteverliezen subtiel te vermijden.

Details

Komfort-Wall PROTECT

Voor een ongeëvenaarde brandweerstand

Naast een perfecte thermische isolatie – tot 12% beter dan een traditioneel systeem – maakt Protect (op basis van rotswol) het mogelijk om ook de akoestische isolatie naar een hoger niveau te tillen.

Het systeem voldoet ook aan de eisen inzake brandweerstand, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. De isolatiepanelen op basis van rotswol zijn namelijk volledig onbrandbaar.

Details

Komfort-Wall WOOD

Voor een bijzondere natuurlijke isolatie

De kern van het Wood-systeem bestaat uit een isolatiepaneel in natuurlijke houtvezels – stukjes houtoverschot die samengedrukt worden en vermengd worden met water. Het pen- en gatprincipe verhindert op intelligente wijze koudebruggen en warmteverliezen via de voegen. Bovendien is het paneel opgebouwd uit verschillende lagen met diverse dichtheden, wat het akoestische isolatieniveau van de woning verhoogt.

Details

Komfort-Wall BRICK

De perfecte synergie tussen traditionele afwerking en energetische performantie

Het nieuwe Komfort-Wall Brick gevelisolatie-systeem combineert de look van traditioneel metselwerk met energetische performantie.

Met Komfort-Wall Brick biedt Knauf oneindige afwerkingsmogelijkheden dankzij een uitgebreid gamma steenstrips of wandtegels. Dit systeem bestaat uit EPS-isolatie waarop een wapeningslaag - lijmmortel + wapeningsnet - wordt aangebracht om een sterke ondergrond te vormen die geschikt is voor het verlijmen van de steenstrips of wandtegels.

Komfort-Wall Brick

Komfort-Wall COLOR-X

De technologie voor extreme kleuren

Het systeem Komfort-Wall Color-X maakt gebruik van de Total Solar Reflexion technologie die zoals zijn naam het aangeeft, berust op het principe van zonweerkaatsing dankzij een speciale pigmentatietechniek. Het gebruik van Fassadol TSR verhindert het risico tot oververhitting en laat de toepassing van felle en levendige kleuren toe op geïsoleerde buitengevels. Onze Fassadol TSR kleurenkaart biedt een ruime waaier aan intense en aantrekkelijke kleuren die heel wat nieuwe mogelijkheden aanreiken voor uw gevelisolatie.

Details

Voldoen aan de strengste normen: een wettelijke verplichting

Vandaag de dag is kwalitatieve isolatie belangrijker dan ooit, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

QZEN

Op basis van de Europese NZEB-richtlijn (Nearly Zero Energy Building) legt België sinds 1 januari 2021 strenge EPB-normen op voor nieuwe gebouwen. De naam is verschillend – Q-ZEN (Quasi-Zero Energy) in Wallonië en BEN (Bijna Energie Neutraal) in Vlaanderen – maar het doel is hetzelfde: woningen realiseren die voldoende geïsoleerd zijn, waardoor ze haast geen energie verbruiken. In Brussel zijn deze strenge EPB-normen al enkele jaren van kracht.

komfort wall

Uw voordelen: de Knauf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen

komfort wall
… stellen u in staat uw verwarmingskosten te drukken

Of het nu gaat om nieuwbouw of oudere huizen, buitenisolatie is een cruciale factor voor energiebesparing. Met de isolatiesystemen van Knauf kunnen energieverliezen via muren van oude gebouwen gemakkelijk met 50% verminderd worden.

komfort wall
… verbeteren het comfortgevoel

Elk Knauf gevelisolatiesysteem brengt de temperatuur van de binnenmuren en de binnenlucht in evenwicht en zorgt zo voor een constante warmte in huis, ook wanneer de verwarming een stuk lager staat.

komfort wall
… verbeteren het binnenhuisklimaat

De Knauf gevelisolatiesystemen verhinderen de vorming van condenswater op de muren in de winter en het binnendringen van de hitte in de zomer. Een constante binnentemperatuur het hele jaar door geeft een gevoel van welbehagen. De buitenmuren zijn beschermd tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen, waardoor de binnenzijden van de buitenmuren voortdurend warm blijven.

komfort wall
… verhogen de waarde van uw huis

Gebouwen die geïsoleerd zijn met de Knauf gevelisolatiesystemen zijn makkelijker te verhuren en hebben een hogere herverkoopwaarde. Een goed geïsoleerd huis beantwoordt bovendien meer aan de huidige eisen op het gebied van isolatie (voorbeeld: de EPB-normen).

komfort wall
… ontzien het milieu

De forse verlaging van uw energieverbruik dankzij de Knauf gevelisolatiesystemen leidt niet alleen tot minder kosten, maar betekent ook minder uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer. Energie-efficiëntie als doeltreffende milieubescherming.