Als u voor gipsblokken kiest, dan kiest u voor

Snelheid

Gipsblokken verwerken tot massieve binnenwanden verloopt snel en moeiteloos dankzij het tand- en groefsysteem. Dat zorgt tegelijk voor een glad oppervlak. Enkel een afwerklaag aan te brengen … klaar! De blokken worden droog geleverd op de werf, wat de droogtijd aanzienlijk beperkt.

GOED OM TE WETEN: Drie gipsblokken zijn samen goed voor 1 m². Een vakman plaatst per dag ongeveer 25 m² gipswand met verbeterde afwerking (schrapen).

Comfort

De poreuze gipsblokken zijn uitstekende vochtregelaars. Ze absorberen het overtollige omgevingsvocht en geven het terug af als de lucht heel droog is. Zo zorgen ze voor een aangenaam binnenklimaat.

GOED OM TE WETEN: Een gipsblokkenwand met een dikte van 10 cm biedt dezelfde warmte-isolering als een betonnen muur van 50 cm (λ van het gips = 0,35 W/m.K).

Stilte

De massieve Isolava gipsblokken bieden een goede geluids-isolatie. Om nog betere akoestische resultaten te verzekeren, kan men een dubbele wand gipsblokken combineren met isolatie-materiaal.

GOED OM TE WETEN: Dubbele wanden gipsblokken worden toegepast als woningscheidende wanden en bieden tot 66 dB akoestische isolatie.

Sterkte

De massieve gipsblokken lenen zich voor toepassingen in zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Men kan er probleemloos zware voorwerpen aan bevestigen. Voor ruimtes die extra akoestische isolatie vereisen, ontwikkelde Isolava de Isomur Zwaar en Hydromur Zwaar gipsblokken.

GOED OM TE WETEN: De gipsblokken met hoge densiteit zijn te herkennen aan hun roze kleur. Met hun hoge brandweerstand zijn ze ook perfect geschikt voor het realiseren van technische schachtwanden.

Flexibiliteit

Gipsblokken bestaan in uiteenlopende uitvoeringen en diktes. Bouwheer, architect en aannemer vinden steeds een oplossing naar hun gading. Scheidingswanden met gipsblokken worden pas aan het einde van het bouwproject gebouwd. De beslissing over de indeling kan dus wachten tot het laatste ogenblik. Isolava gipsblokken worden gebruikt om: • een ruimte op te delen • een bestaande muur te verbergen of te isoleren • een technische schachtwand op te trekken • baden onder te metselen.

GOED OM TE WETEN: Gipsblokken zijn niet-dragend. De definitieve plaats van de wanden kan tot op het laatste moment worden gewijzigd.

Brandveiligheid

Isolava gipsblokken hebben een hoge brandweerstand, ze voorkomen de verspreiding van vuur. Dit geeft de bewoners de kans om het gebouw veilig te verlaten, terwijl de brandweer meer tijd heeft om te blussen. Resultaat: aanzienlijk minder brandschade.

GOED OM TE WETEN: Elke m² gipsblok (10 cm) bevat 18 liter water. Bij brand werpt gips een muur op tegen het vuur en werkt het brandvertragend.

Budgetvriendelijkheid

Een binnenwand van Isolava gipsblokken vormt zonder twijfel het voordeligste systeem om ruimtes in te delen. De blokken worden droog geleverd en zijn meteen klaar voor verwerking. De snelle montage betekent een besparing van tijd en bouwkosten.

GOED OM TE WETEN: Voor een traditionele tussenwand moet u een beroep doen op een metselaar en een stukadoor. Daarna volgt een lange droog- en wachttijd vooraleer kan geschilderd worden. Voor de opbouw van een gipsblokkenwand hebt u enkel een blokkenplaatser nodig. Meteen erna kan de schilder aan de slag.