Heraklith® houtwol, voorop in duurzaam bouwen

Heraklith® houtwolplaten worden louter gemaakt uit duurzaam geproduceerd hout. We gebruiken voor de productie van onze houtwol PEFCTM gecertificeerd hout. Behalve houtwol staan er nog een aantal andere natuurlijke ingrediënten aan de basis van Heraklith houtwolcementplaten: cement, kalk en water. Zo verzekert u zich met Heraklith houtwolplaten dus van een bijzonder duurzaam product.

Over PEFCTM

PEFCTM (Program for the Endorsement of Forest Certification) is een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer bevordert. Het keurmerk geeft u de zekerheid dat de grondstoffen voor houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Duurzaam bosbeheer is een algemeen erkend, belangrijk en praktisch instrument in de strijd tegen ontbossing en draagt het zorg voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn.

Het doel van PEFC is duurzaam bosbeheer wereldwijd. Hierbij rekening houdend met People, Planet en Profit. PEFC is het keurmerk met de breedst geaccepteerde milieustandaarden.

Grootste keurmerk duurzaam hout

Wereldwijd is er 304 miljoen hectare PEFC gecertificeerd bos en 195 miljoen hectare FSC® gecertificeerd bos. PEFC is daarmee veruit het grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Overigens is een deel van de bossen dubbel gecertificeerd.

Kiezen voor PEFC past niet alleen in het Heraklith duurzaamheidsbeleid, maar sluit ook aan op MVO-uitgangspunten en bij uw keuze voor PEFC voldoet u dan ook aan de inkoopcriteria van de Rijksoverheid voor Duurzaam Inkopen.

Wij geven graag advies over welke Heraklith houtwolplaten u kunt toepassen in projecten die gecertifceerd worden met het BREEAM-NL of WELL keurmerk.

Milieuproductverklaring (EPD)

We stellen onze klanten de Environmental Product Declarations (EPD's) ter beschikking voor onze massieve houtwolplaten. Onze EPD's zijn gebaseerd op een volledige Life Cycle Assessment (LCA) die door onze fabrieken wordt uitgevoerd. Zo kunnen we het voordeel van het gebruik van hout als grondstof in combinatie met het bindmiddel kwantificeren en de milieu-impact van het product nauwkeurig beoordelen.

De levenscyclusanalyse (LCA) van elk product is gebaseerd op de milieueffecten, zowel binnen als buiten de productieomgeving. Het wordt beoordeeld "van wieg tot graf". Voor onze houtwol isolatieplaten omvat de LCA de impact van grondstofwinning voor de productie van de panelen (inclusief tal van bijkomende processen, transport en energieverbruik), productie, transport naar de bouwplaats en scenario's rond het levenseinde.

De volledige LCA-resultaten worden vermeld in een Environmental Product Declaration (EPD). De resultaten die zijn vermeld in een Heraklith EPD met betrekking tot de LCA van houtwolisolatie, hebben betrekking op alle productievestigingen en zijn gebaseerd op het gebruik van houtwolpanelen in toepassingen zoals ondergrondse parkeergarages, kelderplafonds en wanden.

Pas Heraklith toe op uw projecten!

Of het nu gaat om thermische of akoestische isolatie van onze houtwolplaren of om uitdagingen op het gebied van brandveiligheid. Wij bieden voor elke toepassing een passende houtwolplaat.

Neem contact op met de projectadviseur in uw regio