• Producten & Systemen
  • Vaardigheden
  • Diensten & Oplossingen
  • Documentatie
  • hero-bg-3_18

    FAQ - Isolatie

    Isolatie

    Glaswol wordt gemaakt door verhitting van (ca. 40%) glasscherven en (ca. 60%) calciumcarbonaat, siliciumdioxide en natriumcarbonaat. De vezels die in het productieproces ontstaan, worden gebonden met een thermohardend bindmiddel.

    Breng een dampremmende laag altijd aan de warme zijde van de constructie aan.

    Nee, producten welke specifiek buiten worden toegepast krijgen tijdens het productieproces een extra behandeling met siliconen. Deze siliconen zorgen ervoor dat het isolatiemateriaal door en door waterafstotend is. Buiten producten binnen gebruiken kan natuurlijk altijd.

    Nee, de Gezondheidsraad van de EU concludeerde in 1995 dat minerale wol tijdens en na de productie en verwerking geen bijzondere gezondheidsrisico's oplevert. Een conclusie die de lidstaten hebben overgenomen.

    Minerale wol valt in de hoogste brandreactie klassen (A1/A2) volgens de nieuwe Europese normen. Het is onbrandbaar en levert geen bijdrage aan brandvoortplanting. Bij blootstelling aan vuur komen bovendien geen rook en geen giftige gassen vrij. Met minerale wol maakt u dus brandveiligere constructies.

    Rd is de warmteweerstandswaarde van het isolatiemateriaal, uitgedrukt in m²K/W Rc is de warmteweerstandswaarde van de totale constructie, uitgedrukt in m²K/W

    Nee, alleen glaswol producten zijn comprimeerbaar.

    Ja, de verpakking van Thermolan biedt u de mogelijkheid om deze zonder problemen op de pallet buiten op te slaan.

    Glaswol is ongevoelig voor vocht, is rot- en schimmelvrij en vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.