Vervoer en logistiek

In België hebben de belangrijkste productie-eenheden van ons bedrijf een ideale ligging langs waterwegen. Dit is met name het geval voor de Knauf-fabriek in Engis in de regio rond Luik, die aan de Maas ligt, en de fabriek in Wielsbeke in de regio rond Kortrijk, die langs het kanaal Roeselare-Leie ligt. Deze bijzonderheid stelt ons al jaren in staat om met succes het vervoer van onze goederen langs de binnenwateren te ontwikkelen. Wij vervoeren jaarlijks meerdere duizenden tonnen grondstoffen, gerecycleerde grondstoffen en afgewerkte producten of halffabricaten langs de rivieren en kanalen van ons land.

Werkelijk

Wij beschikken daarvoor over een vloot van vier binnenvaartuigen van telkens ongeveer 1200 ton, die uitsluitend varen om onze eigen goederen te vervoeren. Vanuit dat oogpunt werden er laad- en loskades ontworpen en aangelegd om rekening te houden met de bijzonderheden van onze installaties. Sinds kort voeren wij ook gips en gipsplaten toe aan een distributieplatform dat wij in samenwerking met de Haven van Brussel hebben opgericht, om onze groothandelsklanten in de buurt van dit centrum te bedienen.

Boottransport Knauf Blue

De verkeersopstoppingen van vandaag de dag op onze wegen zijn een gegeven waar we niet meer omheen kunnen bij het plannen van onze transporten. De trajecten zijn steeds langer, er zijn meer files, en werven in het stadscentrum zijn moeilijk bereikbaar. Dan hebben we het nog niet over het gebrek aan beschikbare vrachtwagens doordat slechts een of zes chauffeurs wordt vervangen! En die trend breidt verder uit.Die vaststelling wordt wel vaker gedaan. Bij Knauf wil men er iets aan doen door concrete en veelbelovende oplossingen aan te brengen.