Glaswol recyclage

In België wordt onze glaswol geproduceerd in Visé, in de regio rond Luik. Deze fabriek levert niet alleen inspanningen om de interne overblijfselen te verminderen, maar gebruikt ook gemiddeld bijna 80 % gerecycleerd glas als basisgrondstof. Dit glas is voornamelijk afkomstig van de flessen die worden verzameld in de glasbakken, maar ook van vensterglas. Het wordt opnieuw in de productieketen geïntegreerd, waar het wordt gemengd met de traditionele grondstof, namelijk zand.

Knauf Insulation Visé

Als producent van mineraalwol leveren wij elk jaar inspanningen om het aandeel van de gerecycleerde inhoud in onze isolatiematerialen te vergroten, in het bijzonder van externe bronnen. Wij gebruiken overblijfselen die, anderen zouden vernietigd worden of naar de stortplaats zouden worden gebracht.

Daarnaast hebben wij een technologie ontwikkeld die ons in staat stelt om ons interne afval beter te verwerken en op te werken tot een grondstof voor andere afgewerkte producten. Toch doen we ook moeite om deze hoeveelheid afval te verkleinen, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Nieuwe glaswolrecyclage-eenheid in visé

Knauf Insulation investeert ruim 15 miljoen euro in zijn vestiging in Visé en intensiveert de recycling van minerale glaswol!

Meer info