Doe-het-zelfgids

Handboek om beter te bouwen en te renoveren

Doe het zelfgids

Knauf heeft de reputatie ook de ambitieuze en gepassioneerde doe-het-zelvers niet in de steek te laten. Om hen toegang te geven tot professionele oplossingen, biedt Knauf een gamma aan polyvalente en makkelijk te verwerken producten, met speciale aandacht voor complete oplossingen voor het hele huis. De wereld van Knauf ligt dus binnen ieders bereik!

Slaag in uw project met Atelier Knauf

Schrik om te klussen? Of bent u reeds aan de slag en heeft u tips en adviezen nodig? Ontdek Atelier Knauf - hét platform met professionele tutorials.

Ik ontdek Atelier Knauf

PLATEN PLAATSEN

Gaat het nu om nieuwbouw, transformatie of renovatie, met de Knauf droogbouwsystemen worden uw bouwdromen realiteit : droog, snel, schoon en economisch- van kelder tot dak.

Op de volgende pagina’s tonen wij u hoe op een prijsgunstige wijze een dakconstructie te isoleren, een woonkamer te renoveren en in te richten, een scheidingswand te monteren, een nieuw plafond af te hangen en de platen af te werken. Vele bruikbare verwerkingstips zullen u overtuigen dat de Knauf droogbouwsystemen op een eenvoudige en kostenbesparende manier u meer comfort en behaaglijkheid kunnen bieden.

Meer info

STUKADOREN

Nieuwbouw, renovatie en transformatie brengen onvermijdelijk de nodige pleisterwerken met zich mee. De gipspleisters, het afbouwmateriaal bij uitstek, liggen aan de basis van het succes dat Knauf vandaag geniet. Een kwaliteit zonder zijn gelijke die als norm geldt voor al haar producten. Vanaf de voorbehandeling van de ondergrond tot het verwerken van de gipspleisters helpt Knauf u stap voor stap om een perfect hechtend en uitermate glad pleisterwerk te realiseren. Verschillende pleistertypes voor alle gebruikelijke ondergronden en gewenste pleisterdikten. Ongewone taken die u met de hulp van Knauf tot een goed einde zult brengen.

Meer info

EGALISEREN

Oneffenheden in houten vloeren, dekvloeren en beton egaliseren of uitvullen. Niets is eenvoudiger dan met Knauf. Want bij Knauf vindt u alle soorten materiaal, die u voor uw werkzaamheden en reparaties nodig zal hebben : gaande van primers tot egalisatiematerialen, voor binnen en buiten, en dat alles steeds in de beste kwaliteit en optimaal op elkaar afgestemd. Met deze materialen renoveert of herstelt u op een eenvoudige en snelle manier, en dit met de hoogste zekerheid en duurzaamheid. U kan echter ook perfecte ondergronden scheppen, die u b.v. kan betegelen of waarop u vloerbekleding kan lijmen.

Meer info

TEGELEN

Zélf tegels leggen bespaart u niet alleen heel wat geld, maar het is bovendien ook nog leuk om te doen. Vooral wanneer men over het juiste materiaal beschikt. Knauf is de partner bij uitstek voor al uw ideeën. Want Knauf heeft voor elke door u gestelde eis een geschikt product in haar gamma : gaande van primer tot tegellijm, voegspecie en zelfs schoonmaakmiddelen. Alle producten zijn zorgvuldig op mekaar afgestemd en van een zeer goede kwaliteit, zodat u lang plezier van uw werk heeft.

Meer info

METSELEN EN BETONNEREN

Vloeren gieten, baksteenmuren optrekken, blokken lijmen of voegen van metselwerk zijn slechts enkele ruwbouwwerken waarvoor Knauf u een reeks uitgelezen producten kan aanbieden. Cementgebonden materialen van uitzonderlijke kwaliteit die door hun hoge druksterkte, mechanische weerstand en weerbestendigheid beantwoorden aan vooropgestelde normen. Fabrieksmatig aangemaakte mortels behoeven enkel water en vermijden op de werf het droog mengen van de verschillende bestanddelen. Dit betekent een niet onaardige arbeidsbesparing. De optelsom van al deze voordelen zullen u zonder twijfel overtuigd hebben dat ook voor u in de toekomst dit type werkzaamheden mogelijk worden met Knauf producten.

Meer info

SIERPLEISTERS

Wanden decoratief en blijvend mooi maken, iedere kamer een persoonlijk tintje geven. Het kan allemaal met de Knauf minerale sierpleisters, gegroeid uit een jarenlange ervaring met traditionele stuctechnieken. Eenvoudig aan te brengen met de hand op stabiele en gebruikelijke ondergronden. Vervolgens met het gereedschap naar keuze en volgens uw smaak creërt u in een mum van tijd fantasierijke en expressievolle wanden. U kan pleisteren wat u wil en waar u wil. Van Knauf krijgt u altijd het exact op elkaar afgestemde productgamma.

Meer info