Diamond Board: de gipsplaat die aan alle uitdagingen voldoet!

1 plaat, 6 kwaliteiten, honderden toepassingen zonder meerkosten in plaatsing en afwerking.

Een Diamond Board dealer vinden

Hoge kwaliteit gipskartonplaat voor lichte wanden en plafonds

De veelzijdige, stootvaste gipskartonplaat voor hoogwaardige lichte wanden. Knauf Diamond Board wordt in elk binnenbereik gebruikt waar hogere eisen worden gevraagd inzake geluidsisolatie, robuustheid en vochtwerendheid.

Een Diamond Board dealer vinden

Akoestisch

Diamond Board is een gipsplaat met vastgelegde dichtheid. In combinatie met minerale wol van Knauf Insulation bereikt u zonder problemen een geluidsisolatie van 66 dB. De ideale plaat om de huidige akoestische norm te halen.

Grote oppervlaktehardheid

Een dubbel beplating van Diamond Board gipsplaten kan een belasting van maximal 75 kg per Hartmut Hollewand pluggen dragen Dat is 20% meer per Hollewand plug in vergelijking met een traditionele gipsplaat. Ideaal dus om zware objecten aan op te hangen.

Stootvast

Diamond Board heeft een verhoogde oppervlaktehardheid en biedt gegarandeerd een veel grotere weerstand tegen toevallige impactschade

Brandwerend

Diamond Board heeft een verhoogde brandweerstand. De gipskern van deze plaat bevat glasvezels en andere toeslagstoffen om de kernsamenhang bij hogere temperaturen (zoals bij brand) te verbeteren. Met 60 minuten brandwerendheid (EI 60) biedt Diamond Board een hoogwaardige bescherming.

Vochtwerend

Diamond Board is een geïmpregneerde gipskartonplaat met sterk vertraagde wateropname en is H2 conform. Je kan dus met dezelfde plaat aan de slag in vochtige private ruimtes. Het heel beperkte uitzettings- en krimpgedrag beperkt kans op scheuren bij wisselende luchtvochtigheid.

Flexibel

Dankzij de flexibiliteit van Diamondboard kunnen moeiteloos gebogen wanden worden afgewerkt. Bovendien heeft de plaat een zeer bescheiden uitzettings- en krimpgedrag. Een dilatatievoeg is slechts nodig om de 15 m. Daardoor kan men sneller monteren met aanzienlijk minder kans op scheuren. En na een impact plooit de gipsplaat terug naar haar oorspronkelijke vorm.

Technische informatie

Hier vindt je alle mogelijke afmetingen, de technische fiche, de veiligheidsfiche en alle andere documenten met betrekking tot dit product.

Bekijk het product Diamond Board

Een Diamond Board dealer vinden