Knauf Danoline : welkom in de wereld van het binnencomfort

Knauf Danoline ontwikkelt, produceert en distribueert een reeks akoestische plafonds en akoestische wandbekledingsmodules van hoogwaardig gewapend gips.

  • Vakmanschap en ervaring
  • Respect voor het milieu
  • Hoogwaardig interieurcomfort voor de bewoners
  • Een grote verscheidenheid van technische en ethetische oplossingen

Wenst u een Danoline-oplossing van nabij te kunnen bekijken?

Bestel hier uw stalen.

Een staal bestellen

Waarom Danoline?

Danoline is het perfecte huwelijk tussen esthetiek, functionaliteit en akoestiek. Een winnend trio dat vormgevers de nodige ontwerpruimte biedt, zodat men geen kruis meer hoeft te maken over het ontwerp wanneer een demonteerbare wand moet worden gerealiseerd. Het assortiment oplossingen van Danoline wordt ontworpen te midden van de Deense bossen en focust op bouwwerken met een hoge akoestische en esthetische waarde. Naast het unieke gamma demonteerbare designplafonds 'Danoline Unity' bieden wij ook andere akoestische oplossingen aan voor specifieke plaatsen: sportzalen, hygiënische ruimten, cinema- en concertzalen, wandpanelen, gangen enz.


Unity Gamma

De akoestische plafondpanelen van de Danoline Unity-reeks zijn geperforeerde gipsplaten voor verlaagde plafonds, die speciaal zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden gedemonteerd. Elke tegel van het akoestisch plafond wordt dus een inspectieluik. Dankzij de doorlopende perforatie tot aan de rand van de tegels van ons Danoline Unity-gamma en dankzij de erg discrete of zelfs aan het zicht onttrokken dragende structuur verkrijgt het verlaagd plafond een homogeen uiterlijk en zorgt het mee voor een gevoel van welbehagen in het gebouw!

Ontdek Unity gamma

Specifieke oplossingen

Akoestisch comfort is op veel plekken nodig, niet alleen in kantoren of thuis. Daarom hebben wij, gesterkt door onze expertise inzake akoestische plafonds, muren en wanden, met Danoline erg specifieke oplossingen ontwikkeld om ook comfort te kunnen bieden op plekken waar de akoestiek van erg groot belang is, maar deze moeilijk valt te rijmen met de aard van de activiteit: Contrapanel voor sportzalen, waar het risico op schokken en stoten erg hoog is, Danotile voor ruimtes waar hygiëne het belangrijkste criterium is (ziekenhuizen, keukens, laboratoria enz.), Amfipanel voor cinema- en theaterzalen, waar verduistering erg belangrijk is, Adit voor vertrekken die reeds in gebruik zijn en waar de verbetering van het akoestische comfort snel en zonder ingrijpende werken moet kunnen gebeuren, ...

Ontdek de Specifieke oplossingen

Akoestische voordelen en eenvoudige montage

Met Danoline bewerken we gips door dit te perforeren, waardoor het materiaal ook voor akoestisch comfort zorgt. Het voordeel van dit materiaal is dat het naast zijn hoge dempende waarde ook een relatief vergelijkbare demping biedt voor alle hoorbare frequenties: anders gezegd corrigeert en verzwakt het materiaal de weergalm op een homogene manier, wat de akoestiek van een vertrek erg aangenaam maakt. Gips is een materiaal dat over nog vele andere voordelen beschikt: het is herbruikbaar, recyclebaar, goed bestand tegen de tijd, zowel visueel als structureel, het brandt niet, dankzij de Cleaneo-technologie (®Knauf) zuivert het de lucht van het vertrek, ...

Lees Meer

Een eerbetoon aan het klimaat – zowel binnen als buiten

Danoline interior comfort

Bij Knauf Danoline zijn we gedreven door een heldere visie om duurzame, akoestische oplossingen te creëren, die de manier waarop we bouwen en leven verbetert. Onze akoestische plafonds zijn een eerbetoon aan het alledaagse leven en vanuit onze vestigingen in Denemarken leveren we al sinds 1958 akoestische oplossingen voor de bouwsector wereldwijd.

Duurzaam design – door de natuur

Danoline designed to last

Ons materiaal is gips, een van de wonderen van de natuur op het vlak van duurzaamheid en een gezond binnenklimaat. Het kan uiteraard 100% worden gerecycleerd en is perfect om te beantwoorden aan de uitdagingen van morgen.

Eisen van morgen

Danoline tomorrow

De eisen van moderne mensen nemen constant toe, zowel op het vlak van duurzaamheid, comfort, functionaliteit als esthetiek. Dit heeft invloed op uw werk als architect of bouwbedrijf, want u wordt onophoudelijk geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Wij werken nauw samen met ons wereldwijd netwerk van architecten en beleidsmakers, en we staan altijd klaar om te helpen met inspiratie en kennis uit onze projecten. Neem hier een kijkje in onze databank met referenties.

Onze ontwerpen zijn geïnspireerd door de Deense designtraditie, die focust op eenvoud en tijdloze elegantie. Materialen van gips zijn veilig en gezond om te gebruiken in elk type vertrek, zodat u de garantie biedt op een hoogkwalitatief binnenklimaat.

Verhoog de levenskwaliteit op alle niveaus.


Ontdek al onze producten

Unity Gamma

De brochure downloaden

Een vraag? Een specifieke aanvraag?

Een vraag? Een specifieke aanvraag? Knauf Danoline is steeds volledig tot uw beschikking. We kunnen ook uw aanvraag over de vervaardiging van een speciale referentie bestuderen. Aarzel niet om de Project Advisor te contacteren.

Neem contact op met de Project Advisor in uw Regio