COVID-19

Knauf treft maatregelen tegen Covid-19

De wereld heeft te maken met een pandemie van enorme en ongekende omvang. Onze topprioriteit is de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Het spreekt voor zich dat wij onze rol spelen in het indammen van de verspreiding van COVID-19. De veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op. Wij volgen de richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid en het FOD-volksgezondheid op de voet en passen ons beleid daar van dag tot dag op aan.

Het is onze absolute TOPprioriteit de veiligheid en gezondheid van eenieder te waarborgen.

U mag van ons verwachten dat wij de situatie nauwlettend in de gaten houden en onze verantwoordelijkheid nemen daar waar dat van ons verwacht wordt en verder.In deze crisistijd is het van groot belang dat wij zo volledig mogelijk communiceren, dat zullen we dan ook doen.

Knauf België heeft tot nu toe gelukkig maar heel weinig ziektegevallen in het bedrijf gehad. Dankzij de inzet en toewijding van de medewerkers in onze fabriek kunnen we nog steeds aan de behoeften blijven voldoen en onze klanten producten van de hoogste kwaliteit leveren. We hebben ons echter grondig voorbereid op mogelijke gevolgen. De economische effecten zullen pas na verloop van tijd merkbaar worden, we evalueren de situatie voortdurend opnieuw op basis van de meest recente informatie. Alle beslissingen zullen worden genomen met de veiligheid van onze collega's als onze eerste prioriteit en in nauw overleg met onze klanten en leveranciers.

In deze bijzondere omstandigheden, willen we al onze klanten, zo goed mogelijk begeleiden bij de ontwikkeling van uw activiteiten, door ervoor te zorgen dat Knauf-producten beschikbaar blijven voor de handel. We zullen erop toezien dat we in alle opzichten de richtlijnen van de overheid respecteren met betrekking tot hun transport en levering.

Wij wensen u en uw naasten alle gezondheid toe. Als Belgen zijn we samen verantwoordelijk om dit tot een goed einde te brengen. Dat lukt alleen als we solidair zijn met elkaar en de voor ons liggende uitdagingen positief en met vereende kracht tegemoet treden.

Voor alle vragen die betrekking hebben op Covid-19 kunt u een e-mail sturen naar crisis@knauf.be

Namens het hele Knauf Team

Hieronder vind je Covid-19 informatie per onderwerp uitgesplitst. Deze tabs houden we wekelijks up-to-date en hieraan zal de laatste nieuwe informatie worden toegevoegd.

Laastste informatie

Wij zijn ons ervan bewust dat Covid-19 ook onze processen zal raken en wij samen met u voor uitdagingen komen te staan. Wij doen ons uiterste best om de overlast voor alle betrokkenen zoveel mogelijk te beperken. 

Het is belangrijk te weten dat op dit moment er nog volop geproduceerd wordt in de fabrieken van Knauf in België. Door de grote vraag aan Knauf producten kan er wat vertraging optreden in de leveringen dan zoals u van ons gewend bent. We proberen dit uiteraard zoveel mogelijk te voorkomen.

Tot slot willen wij blijven benadrukken dat al onze focus en inspanningen nu gericht zijn op het continueren van onze processen voor alle Knauf klanten.

Beschikbaarheid personeel

De medewerkers van Knauf zijn gewoon bereikbaar via de normale wegen. Een groot deel van de medewerkers die niet op kantoor aanwezig hoeven zijn, werkt vanuit huis. Alle niet strikt noodzakelijke afspraken worden afgehandeld via skype/mail/telefoon. De bemanning op onze kritische processen is verzekerd.

Onze buitendienst is niet meer actief op pad. Zij hebben de opdracht gekregen om zoveel mogelijk telefonisch, via de mail of via Skype contact met u te onderhouden. Alleen in strikt noodzakelijke gevallen, kan hierop een uitzondering worden gemaakt. Voor vragen of adviezen zijn onze buitendienst medewerkers gewoon per telefoon of mail bereikbaar.

Onze Knauf Academy is tijdelijk gesloten voor opleidingen. Alle geplande opleidingen tot 20 april worden bij deze uitgesteld tot een latere datum. We zullen pas nieuwe opleidingen beginnen plannen wanneer we zekerheid krijgen van de overheid dat vergaderingen / events weer mogelijk zijn.

Onze fabrieken in Wielsbeke, Visé en Engis draaien gewoon door en leveren uit. Dit verzekert dat we de meeste gipspleisters, glaswol-isolatie, gipsblokken en gipsplaten kunnen beleveren. Vanuit een aantal andere Europese landen ondervinden wij slechts in beperkte mate vertraging in uitlevering. Zodra de impact voor u substantieel wordt informeren wij u zo snel als mogelijk.

Bestellingen

Onze customer service is nog steeds bereikbaar via de gebruikelijke kanalen tussen 8u00 en 16u30. U kan ons het best bereiken via email op order@knauf.be en sales@knauf.be.

Knauf controleert alle (ook EDI) binnenkomende orders op overmatige bestellingen. Ons doel is om iedere klant te kunnen blijven voorzien van Knauf producten. Dat kan alleen als wij op een zo eerlijk mogelijke manier de orders verwerken tot leveringen. Indien er op dit moment uitzonderlijke aantallen besteld worden zullen wij de aantallen, na overleg met u, bijstellen in de order en daarna pas overgaan tot levering.

Leveringen

Onze leveringen gaan gewoon door. Wel kan er enige vertraging optreden in de distributie waardoor leveringen later dan gepland bij u aankomen. Wij verzoeken u daarmee rekening te houden. Daarnaast vragen wij de juiste afstand van 1,5 meter tot onze chauffeurs aan te houden en ook hygiëne materialen aan te bieden bij aanvang, tijdens en na het afleveren van de goederen. Dezelfde hygiëne en controle maatregelen worden door onze fabrieken toegepast bij de chauffeurs die onze producten komen oppikken ter levering bij onze klanten

Vragen

Voor alle vragen en onzekerheden die betrekking hebben op de gevolgen van Covid-19 kunt u mailen naar crisis@knauf.be

Wij staan voor u klaar om u alle advies te geven dat u nodig heeft. Wij vragen u vriendelijk doch dringend, ons zoveel mogelijk te mailen in plaats van te bellen, zodat wij snel en efficiënt kunnen reageren.