ECOfin 2.0

Een nieuwe duurzame formulering en nog gladder

ECOfin 2.0 : bewonder het werk

Een nieuwe duurzame formulering en nog gladder

Waarom is de nieuwe gipspleister ECOfin 2.0 een absolute must?

1. Onberispelijk resultaat

Zijn herbedachte formulering maakt het gipspleister inzetbaar op de meest courante ondergronden en biedt bovendien een nog beter eindresultaat. Deze nieuwe Knauf gipspleister staat voor een gladde afwerking en een ultrawitte uitstraling. Bijna niet te geloven!

 

2. IBR certificaat

ECOfin 2.0 heeft het bijzonder begeerde IBR-label, afgeleverd door het Institut für Baubiologie in Rosenheim, in de wacht gesleept. Deze uitzonderlijke certificering getuigt van zijn onschadelijk karakter voor mens en milieu op het domein van de binnenluchtkwaliteit in gebouwen.

 

3. Lokaal en duurzaam product

Knauf heeft de ambitie om steeds duurzame producten te ontwikkelen waarvan het milieuimpact in elke levensfase zo gering mogelijk wordt gehouden. ECOfin 2.0 is daarvan het beste bewijs want het product is in lijn met de voorschriften van het ‘ECOgypsum Inside’-concept opgesteld door de fabrikant.


Zijn voordelen

  • Super glad en ultrawit
  • Optimale opbrengst
  • Lokaal en duurzaam pleister
  • Garandeert de luchtdichtheid
  • IBR gecertificeerd
  • Beschikt over een ATG goedkeuring

Knauf gaat voor duurzame gips

Alle gipspleisters van Knauf dragen het ‘ECOgypsum Inside’ label op de verpakking. Daarmee geeft Knauf aan op een duurzame manier te produceren.

Ecogypsum Inside

De productiesite in Engis, bij Luik, ligt op enkele honderden meters van de leverancier van het basismateriaal, aan de overkant van de Maas, waardoor de grondstoffen per mechanische loopband over het water kunnen worden aangevoerd, zonder vrachtvervoer.

De productie zelf gebeurt in energie-efficiënte ovens op een relatief lage temperatuur, zonder enig gebruik van water. Tot slot reduceert Knauf de CO2-emissie nog verder door gebruik te maken van een geïntegreerd bevoorradingsysteem op lokaal niveau.

Een duurzame aanpak die zich ook vertaalt in het boottransport van afgewerkte producten naar diverse distributieplatformen.

Afbeelding verwijderd.

 

Contacteer uw project advisor

Magali Patureau

Magali Patureau

Brussel - WB

Contact opnemen

Koen Huysmans

koen huysmans

Vlaanderen

Contact opnemen

Isabelle Van Laar

Wallonië

Contact opnemen

Download ECOfin 2.0 documenten