AQUAPANEL® Cement Board Outdoor

AQUAPANEL® Cement Board Outdoor is een innovatieve manier om buitenmuren en gevels te bouwen. De plaat is de ideale ondergrond voor buitenpleisterwerk en kan worden gebruikt voor vele andere afwerkingen, zoals verf of steenstrips. Het is een robuust, niet-brandbaar bouwpaneel en helpt om even sterke maar aanzienlijk dunnere structuren te vormen, wat meer binnenruimte in gebouwen oplevert.

AQUAPANEL® Cement Board Outdoor is volledig vervaardigd uit anorganische materialen en is zelfs bestand tegen extreme weersomstandigheden. Door zijn flexibiliteit kan de plaat worden gebogen, waardoor hij een zeer veelzijdige bouwoplossing vormt.

AQUAPANEL® Cement Board Outdoor is sterk maar toch licht en is een toekomstbestendig bouwmateriaal. Naast de sterkte en het lage gewicht zijn er nog tal van andere voordelen voor architecten, aannemers en gebruikers van gebouwen.

TECHNISCHE BROCHURE

Knauf AQUAPANEL® voor geventileerde gevel

Meer lezen
Aquapanel Cadillac experience center

Gebouwd op ervaring

In een snel veranderende wereld biedt de Knauf Bouwplaat voor buiten met AQUAPANEL® Technologie creativiteit, zekerheid en volledige gemoedsrust, ongeacht het type gebouw - van kantoren en hoogbouwwoningen tot ziekenhuizen en stadions.

Knauf Bouwplaat voor buiten vecht de dominantie van baksteen en blokken aan en helpt ‘s werelds meest ambitieuze en adembenemende projecten vorm te geven, waaronder de Allianz Arena (München), het Chinese Opera House (Xiqu Centre) in Hong Kong, de Eagle in Flight (Tirana) en het 'A House' in Yongin (Zuid-Korea). Knauf Bouwplaat voor buiten bouwt niet alleen op de vaardigheden en ervaring van architecten. Het helpt hen om afstand te nemen van het traditioneel denken en de conventionele bouwmethoden - en om inspirerende ruimtes te bouwen waar de wereld van kan genieten.

Als een volledig en lichtgewicht droogwandsysteem stelt het een nieuwe norm voor sterkte, veelzijdigheid en prestaties. Het kan worden gevormd en gebogen in eindeloos vindingrijke ontwerpen. Het kan worden gecombineerd met een breed gamma aan afwerkingen - van verf, pleisterwerk en tegels tot een decoratieve gevelbekleding. Door zijn lichte eigenschappen kan het worden gebruikt om vloeruitbreidingen en gevelsystemen te creëren die oude gebouwen een nieuwe bestemming geven en hun levensduur verlengen. Het is een echt duurzame en toekomstbestendige oplossing die bijdraagt tot energie-efficiënte gebouwen. Het is ook gemakkelijk om mee te werken, waardoor er veilig en snel kan worden gebouwd.

Creatieve vrijheid zonder grenzen

Architecten en voorschrijvers wereldwijd ontdekken het bevrijdende potentieel van Knauf Bouwplaat voor buiten met AQUAPANEL® Technologie. Het systeem is sterk, licht en kan gemakkelijk worden gevormd tot inspirerende ontwerpen, en is ook geschikt voor een enorme reeks afwerkingen met een prachtig effect. En dankzij de gemakkelijke aanpasbaarheid en eenvoudige integratie van bouwtechnologie blijft de Knauf Bouwplaat voor buiten altijd flexibel tegen elk gebruik - of weersgerelateerde invloeden.

NIEUWE ONTWERPMOGELIJKHEDEN VOOR GEBOGEN WANDEN

Met een buigradius van 3 meter (volledige plaat) en 1 m (300 mm strips) stelt AQUAPANEL® Cement Board Outdoor ontwerpers in staat een verscheidenheid aan gebogen vormen en creatieve ontwerpen te introduceren, waaronder koepels en bogen. Door het gebruik van dubbele noppen is het bovendien mogelijk verschillende binnen- en buitenwanden te creëren: bijvoorbeeld een holle wand aan de buitenkant en een bolle wand aan de binnenkant.

PRACHTIGE OPPERVLAKKEN EN AFWERKUNGSOPTIES

De Knauf Bouwplaat voor buiten is compatibel met een uitgebreide reeks van oppervlakteafwerkingen, van verf en pleisterwerk, tot gelijmde materialen zoals klinkers, tegels of glazen elementen, en biedt onbeperkte ruimte voor creatieve expressie. Er kunnen zelfs verschillende bekledingssystemen worden gerealiseerd, wat resulteert in zeer dunne geventileerde of niet geventileerde constructies.