Lichte scheidingswanden

Waarom kiezen als bouwheer of architect voor lichte scheidingswanden met Knauf platen?

Tijd

Gipsplatenwanden worden in een korte tijd opgebouwd omdat men kan werken met droge producten en men bijgevolg geen rekening moet houden met droogtijden. Het biedt de bouwheer veel voordeel op bij moment van uitvoering in de afwerking, en dus in de laatste momenten voor het beëindigen van een project wanneer de tijd dringt.

Breed assortiment

Omwille van het breed assortiment van Knauf platen kan men vrij gemakkelijk oplossingen bieden aan alle bouwfysische eisen op een project. Knauf platen bieden een grote flexibiliteit qua opbouw of systemen die voldoen aan de huidige normen.

Componenten

Alle componenten van de Knauf wanden zijn licht, gemakkelijk te hanteren en toe te leveren, en vrijwel niet belastbaar voor de uitvoerder. En ze zijn allemaal geproduceerd door Knauf.

Knauf wanden

Met Knauf wanden kan men met slankere wanden toch de geëiste waardes bekomen qua akoestische isolatie en brandveiligheid. Elke bouwheer beseft dat elke m² kostbaar is op een project. Dus is plaats sparen door een systeemkeuze een extra winst.

Gipskartonplaten

Knauf gipskartonplaten hebben een vrij goede vormvastheid en hebben ook weinig vervormingen op de werf door uitzetting onder invloed van vochtopname en temperatuursschommelingen.

Gemakkelijk

De Knauf gipskartonplaten zijn zéér gemakkelijk te monteren en te verschroeven. Knauf adviseert ook zijn voeg- en afwerkprodukten om de wanden gemakkelijk mee af te werken. De Knauf wanden zijn systemen die voor elkeen toegankelijk zijn en met zekerheid van kwaliteit uitgevoerd kunnen worden.

Verstelbaar

Knauf wanden zijn niet-dragende lichte scheidingswanden, en kunnen ook indien nodig, gemakkelijk terug verwijderd worden voor aanpassingen in het gebouw en/of voor het inbouwen/aanpassen van technieken.

Milieu

Knauf platen zijn platen met een gipskern en zijn bijgevolg niet schadelijk voor het milieu en verwerkers. Knauf platen zijn 100% recycleerbaar en worden volledig terug aangeboden in de productie. Een echt “cradle-to-cradle” product!

Vind een systeem

Download onze brochure SoundProtection Systems met daarin het akoestisch wandsysteem dat beantwoordt aan uw behoeften.

Vind een systeem