SoundProtection Systems

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie

De term akoestiek in gebouwen omsluit zowel de geluidisolatie als geluidabsorptie. Deze twee functies zijn echter verschillend.

Goed om te weten

Akoestische isolatie is, in tegenstelling tot absorptie,een constructie-eigenschap die moet ingepland worden. Voor een goede geluidisolatie moet de constructie luchtdicht zijn. Voor een goede geluidabsorptie werk je best met lichte luchtopen materialen.

Akoestische isolatie

Bij akoestische isolatie komt het er op aan om zoveel mogelijk te vermijden dat geluiden afkomstig van buitenaf (vb. lawaai van de straat of lawaai van een aanpalende ruimte) binnen het gebouw een bepaalde ruimte binnendringen.

De SoundProtection Systems geven tal van oplossingen voor de akoestisch isolerende scheidingswanden opgebouwd met gipskartonplaten, elk met hun eigen specifieke karakteristieken.

Geluidabsorptie

Akoestische absorptie is er op gericht de nagalm van de geluiden geproduceerd binnen een bepaald vertrek zo veel mogelijk te beperken of beheersen. Voor beide akoestische functies heeft Knauf zijn eigen systemen en oplossingen met gipskartonplaten.

Met onze Knauf Cleaneo SoundDesign Systems bieden we esthetische, akoestisch absorberende oplossingen, die tevens een luchtzuiverende werking hebben.

Vind een systeem

Download onze brochure SoundProtection Systems met daarin het akoestisch wandsysteem dat beantwoordt aan uw behoeften.

Vind een systeem

Kenmerken en componenten

Ontdek de kenmerken en materialen van onze SoundProtection akoestik isolatie systemen.