Akoestische isolatie

In de bouw verwijst de term akoestiek naar zowel isolatie als geluidsabsorptie, twee heel verschillende functies.

Wat is akoestiek?

Akoestische isolatie is anders dan geluidsabsorptie, een constructieve eigenschap die al in de ontwerpfase moet worden gepland. Voor een goede geluidsisolatie moeten lichte, luchtdoorlatende materialen worden gebruikt. 

Akoestische isolatie

Wat de geluidsisolatie betreft, is het de bedoeling om zoveel mogelijk te vermijden dat het geluid dat buiten wordt uitgestraald (straatlawaai, lawaai van de aangrenzende gebouwen, enz.) wordt overgebracht naar een ruimte binnen het gebouw. 

SoundProtection-systemen bieden een reeks oplossingen voor de akoestische isolatie van scheidingswanden uit gipskartonplaten, elk met specifieke kenmerken. 

 

Geluidsabsorptie

Geluidsabsorptie is bedoeld om de nagalm van geluiden die in een ruimte worden geproduceerd te beperken of te beheersen. Knauf heeft zijn eigen systemen en oplossingen voor beide akoestische functies van gipskartonplaten. 

Met de SoundDesign Cleaneo-systemen biedt Knauf oplossingen die esthetiek en geluidsabsorptie combineren, maar ook bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

Drie systemen, één doel

Knauf SoundProtection bestaat uit drie scheidingssystemen met als doel geluidsisolatie.

Documentatie

Download onze brochure SoundProtection Systems met daarin het akoestisch wandsysteem dat beantwoordt aan uw noden

Documentatie

Voordelen

Alle voordelen van Knauf-geluidsisolatiesystemen.

Ontdekken

Componenten

Ontdek de kenmerken en materialen van onze SoundProtection akoestiek isolatie systemen.

Ontdekken